Bakanlığımızca düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması

UYGULAMA KILAVUZU

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, ortaokul ve dengi okullar, ortaöğretim ile yükseköğretim öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Bakanlığımızca Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenlenmektedir. Mesleki eğitimi tanıtma ve mesleki eğitime yönlendirme kapsamında bu yıl ki yarışmada ortaokul ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler yarışmaya katılabileceklerdir.

Uluslararası MEB Robot Yarışması 2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bu yıl 14 üncüsü Şanlıurfa GAP Arena Kapalı Spor Salonu ve Yerleşkesinde 14-18 Haziran 2021 tarihlerinde; Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Temalı ve Serbest Proje olmak üzere 12 (oniki) kategoride gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde düzenlenecek olan 14 üncü Uluslararası MEB Robot Yarışmasının teması "Göbeklitepe", sloganı ise "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" olarak belirlenmiştir.

Yarışma başvuruları, 15 Şubat 2021 – 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında http://robot.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

Yarışmanın amacına uygun bir şekilde yürütülmesi ve yarışmadan beklenen azami faydanın sağlanması için Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce;

1. Yarışma ile ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirmek için Organizasyon Yürütme Kurulu,

2. Yarışma kategorilerinin dokümanlarını hazırlamak, bilişim ve organizasyon hizmetlerinin gerçekleştirilmesini sağlamak, yarışmanın yapılacağı İldeki görevlilere yapacakları işlerde ve yarışmanın kurallara uygun bir şekilde yürütülmesinde rehberlik etmek, yarışma sürecinde serbest proje kategorisi hariç diğer tüm kategorilerde itirazları inceleyip kesin karara bağlamak üzere teknik danışman öğretmenlerden oluşan Teknik Danışman Ekibi,

3. Yarışma pistlerinin kurallara uygunluğunu kontrol etmek, yarışma sürecinde serbest proje yarışma kategorisi ile ilgili itirazları inceleyip oy çokluğu ile kesin karara bağlamak ve serbest proje yarışma kategorisini derecelendirmek üzere TÜBİTAK tarafından belirlenen üniversitelerin ilgili alanlarındaki öğretim üyelerinden oluşan Jüri Heyeti,

4. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okul/kurumlarda görev yapan ilgili alan öğretmen ve öğrencileri ile üniversite öğrencilerinden oluşan Çalışma Ekipleri,

5. Yarışmaların, uygulama kılavuzu ve ekinde yer alan yarışma kategori kurallarına uygun olarak yürütülmesini sağlamak amacıyla robotların teknik kontrollerini yapmak ve yarışma kategorilerindeki müsabakaları yönetmek üzere üniversitelerin robot kulübü/topluluğu üyelerinden veya Robot yarışmalarında hakemlik yapmış kişilerden Hakem Heyeti oluşturulacaktır.

Yarışma başvurusu 15 Şubat 2021-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında http//robot.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir.

. Covid-19 tedbirleri kapsamında Şanlıurfa ilinde yapılacak olan 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması ulusal düzeyde yapılacak olup uluslararası katılımcı kabul edilmeyecektirYarışmaya başvurular kurumsaldır, kişisel başvurular kabul edilmemektedir.Daha önce kaydı olmayan kurumlar öncelikle belirtilen adresten kurum kaydı oluşturmalıdır.Oluşturulan Kurum kaydı ile sisteme giriş yapılarak; yarışmacı öğrenci ve öğretmenler bilgilerini eksiksiz girmeli ve fotoğraflarını sisteme eklemelidir. Başvuru esnasında sisteme yüklenecek fotoğraflar son bir yıl içerisinde çekilmiş vesikalık standartta olmalıdır.Robot ismi, kategorisi ve ekip üyeleri belirlenerek başvuru formu her bir robot için ayrı ayrı doldurulur.Ekip üyeleri ve Robotlar için gerekli izin belgeleri ve taahhütnameler doldurulup sisteme yüklenerek Yarışması Başvuru Formu- Robot Raporu(EK-5) oluşturularak başvuru tamamlanmış olur

uları için)

Yayın: 02.02.2021 - Güncelleme: 02.02.2021 14:57 - Görüntülenme: 432