2020 ŞUBAT AYI AR-GE ETKİNLİKLERİMİZ

1-Okul duvarlarımıza geleneksel sporlardan ve sanatlardan örnekler asıldı.

2-Okulda ibadet alanımız aktif olarak kullanılmaktadır.

3-Kurullarda ,muhtelif toplantılarda ve teneffüslerde öğretmenler odasında tecrübeli öğretmenlerin  birikimlerinden genç Öğretmenler faydalanmaktadırlar.

4-Akran zorbalığı veya sınav kaygısı konusunda müşavir rehber öğretmenimiz bilgilendirme toplantıları yapmaktadır.

5-Devamsızlık yapan  ve sorunlu olan öğrencilerimizin velileriyle  görüşmeler yapılmaktadır.

6-18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Kaymakamlığımız adına okulumuz tarafından  ilçemizde yapılacağından gerekli planlamalar , hazırlıklar ve prova çalışmalarımız yapıldı.

7-Velilere yönelik memnuniyet anketi uygulandı ve gerekli iyileştirme çalışmaları yapıldı.

Okul duvarlarımıza geleneksel sporlardan ve sanatlardan örnekler asıldı.

Ock

İlçe düzeyindeki sportif  (cros,futbol,) ve kültürel yarışmalara katılım sağlandı.

Ock

Münazara ve Tiyatro kulüpleri etkin olarak çalışma yaptı .  Roman kahramanlarından bazıları  ( Keşanlı Ali, Küçük Prens,Bihrüz Bey )  canlandırıldı.

2020 OCAK  AYI AR-GE FAALİYETLERİMİZ

1-Okul kütüphanelerinin kaynak açısından zenginleştirilip düzenlenmesi yapıldı.

2- Ders etkinlikleri için materyal hazırlanarak EBA'ya yüklemesi planlandı.

3-Münazara ve Tiyatro kulüplerinin etkin olarak çalışmaları yapıldı.

4-İl ve ilçe düzeyindeki sportif ve kültürel yarışmalara katılım sağlandı.

5-Mesleki ve Teknik Eğitim okullarının işletmelere teknik gezi düzenlemesi planlandı.

6-Öğrencilerin okula uyum ve aidiyet duygularını ölçebilecek anketlerin uygulaması yapıldı.

Ock

Okul kütüphanemiz kaynak açısından zenginleştirilip düzenlendi.

Ock

Öğrencilerimizin okula uyum ve aidiyet duygularını ölçebilecek anket uygulandı.

Okul koridorlarında eğitim temalı panolar düzenlendi.

Aralık Ayı AR- GE Etkinliklerimiz

1-Okul koridorlarında eğitim temalı panolar düzenlendi.

2-Öğretmenlerin kurum kültürü ile ilgili beklenti ve önerileriyle ilgili anket çalışması yapıldı.

3-Destekleme ve Yetiştirme Kursları için dersler belirlendi ancak yeteri kadar başvuru olmadığından açılamadı.

4-EBA portalının  aktif kullanılması için gereken duyurular yapıldı.

5-Okulda düzenli olarak kitap okuma saatleri yapıldı.

6-Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Aralık ayının  Hijyen ,Sağlıklı yaşam Adalet- Empati değerleri ile ilgili bilgilendirme seminerleri öğrenci ve velilerimize  verildi. (Sağlıklı Yaşam ile ilgili Tekirdağ MEM tarafından görevlendirilen Diyetisyen Özlem  tarafından öğrenci ,veli ve öğretmenlerimize seminer verildi.)

7-Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu belgesi olan okulumuzda  Hijyen ve beslenme ile ilgili gereken özenin gösterilmesi öğrencilerimizden bilgilendirme toplantıları düzenlenerek istendi.

8- Hijyen ,Sağlıklı yaşam Adalet- Empati değerleri ile ilgili bilgilendirme  eğitimleri Anne-baba olan velilerimize verildi.

9-Velilerin okula yönelik beklentilerini belirleyebilmek adına anket uygulanması yapıldı.

Öğrenci devamsızlık nedenleri araştırılıp ev ziyaretleri yapıldı.

2019 KASIM AYI ARGE ETKİNLİKLERİMİZ
1-Okul e dergisi hazırlanarak okulumuzun tanıtımı yapıldı  .

2-15 Temmuz Şehitler Köşesi  okulumuzun giriş koridorunda görünür alanda oluşturuldu.

3-Okulda Öğretmenler Günü etkinliği yapıldı Okul Müdürümüz Vedat Özmen günün anlam ne önemi ile ilgili konuşma yaptı.

4-Rehberlik Hizmetleri kapsamında öğrencilerimizle değerler eğitimi   hakkında pano hazırlama gerçekleştirildi.

5-Onuncu sınıf öğrencilerimize iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verildi

6-TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projelerine başvuru yapılması planlandı.

7-İl genelinde düzenlenecek olan "Bir Fikrim Var Proje Yarışmasına" katılımın sağlanması planlandı.

8-TÜBİTAK Destekleme Programları kapsamında başvuruların yapılması planlandı. (4004, 4005, 4006, 4007, 1001 vb.)

9-Eğitim Öğretim faaliyetleri kapsamında okulumuz ile Marmaraereğlisi Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında 'Eğitimde İşbirliği 'protokolü yapıldı.

10-Sağlık kuruluşları ile işbirliğine gidilerek öğrencilere sağlıklı beslenme, fiziksel etkinlikler konulu eğitimler verildi.

11-Öğrenci devamsızlık nedenleri araştırılıp ev ziyaretleri yapıldı.